Dobrý deň,
prosím o odbornú radu resp. zaujatie stanoviska vo veci priznaniu kreditov na základe vykonania štátnej jazykovej skúšky z cudzieho jazyka.
Mám ukončené vysokoškolské vzdelanie v odbore : učiteľstvo pre 1. stupeň ZŠ, učiteľstvo špeciálnych škôl, špecializácia sluchovo postihutí. V júni 2007 som vykonala štátnu jazykovú skúšku z cudzieho jazyka. V tom čase som nemala dostatočný počet rokov pedagogickej praxe, a tak som za ňu nezískala 1. atestáciu.
Od 4.11. 2001 do 29.6. 2007 som bola zaradená do kariérovej pozície- pedagogický zamestnanec. Z tohto obdobia sa mi započítavajú 4,5 roka pedagogickej praxe. Počas tohto obdobia som vystriedala niekoľko pracovných pozícií- Rok som pracovala ako učiteľka anglického jazyka na základnej škole a súčasne na čiastočný úväzok ako učiteľka anglického jazyka v Detskom diagnostickom centre. Ďalej som pracovala ako učiteľka na 1. stupni ZŠ + časť úväzku (10 hod/ týždenne) som pracovala ako škol.špeciálny pedagóg. Jeden rok som pracovala ako učiteľka v triede pre mimoriadne nadané deti pri bežnej ŽŠ.
Od sept. 2011 pracujem na plný úväzok ako škol. špec. pedagóg. Bola som preradená do kariér. pozície samostatný odborný zamestnanec.
Chcela by som požiadať o priznanie kreditov na základe vykonania vyššie spomínanej štátnej jazykovej skúšky a dať si žiadosť o vykonanie 1. atestácie . Akým spôsobom mi bude započítavaná prax? V prípade uznania jazykovej skúšky je potrebná minimálne 3- ročná odborný prax. Je možné, aby mi spomínané obdobie 4.11.2007- 29.6.2007, bolo započítané súčasne ako pedagogická a aj ako odborná prax, napriek tomu, že som bola v kariér. pozícii pedagogický zamestnanec?? Som presvedčená, že obdobie mojej pedagogickej praxe bolo rovnako obdobím získavania odbornej praxe. Zákon 390/2011 takúto situáciu nerieši. Je, v mojom prípade, možné uznanie štátnej jazykovej skúšky za účelom priznania kreditov????
Ďakujem veľmi pekne za odpoveď
Mgr. Viera Krištofíková