1

Téma: kvalifikacia

Dobry den,
velmi ma zaujima odpoved na tuto otazku:
Kedze som ukoncila andragogiku  /vzdelavanie dospelych/ magisterske studium  a budem mat statnu skusku z Jazykovej skoly, je este potrebne dorabat si DPŠ?
Ucim na strednej odbornej skole.
Dakujem velmi pekne a prajem pekny den:)

Thumbs up Thumbs down

2

Re: kvalifikacia

Dobry den,
prosim poradi mi niekto? 
Pracujem v Mš ako učiteľka a mam vysokoškol.vzdelanie odbor vychovavateľstvo. Započitané 2 roky a 305 dni ako ucitelka mš. Do ktorej pracovnej triedy a pracovnej tarify ma ma moj zamestnavatel zaradit? Moj plat mi bol znizeny k 30.12.2011 o 44,50 Eur. Citim nespravodlivost, pretoze zamestnavatel mi po takmer 3 rokoch praxe siahol na vyplatu a odvolava sa ze od k 1.1.2012 som nekvalifikovana. Zaradil ma do platovej triedy 8 a pracovnej triedy 1  a priznava platovu tarifu podla paragrafu 7 od. s10  na 454,50 Eur. Mam pocit ze zamestnavatel ma v tomto nejasnosti a ja nechcem na toto doplacat... dakujem velmi pekne za informaciu

Adrika

Thumbs up Thumbs down

3

Adrika napísal(a):

Dobry den,
prosim poradi mi niekto? 
Pracujem v Mš ako učiteľka a mam vysokoškol.vzdelanie odbor vychovavateľstvo. Započitané 2 roky a 305 dni ako ucitelka mš. Do ktorej pracovnej triedy a pracovnej tarify ma ma moj zamestnavatel zaradit? Moj plat mi bol znizeny k 30.12.2011 o 44,50 Eur. Citim nespravodlivost, pretoze zamestnavatel mi po takmer 3 rokoch praxe siahol na vyplatu a odvolava sa ze od k 1.1.2012 som nekvalifikovana. Zaradil ma do platovej triedy 8 a pracovnej triedy 1  a priznava platovu tarifu podla paragrafu 7 od. s10  na 454,50 Eur. Mam pocit ze zamestnavatel ma v tomto nejasnosti a ja nechcem na toto doplacat... dakujem velmi pekne za informaciu

Adrika

Preposielam odpoveď, keďže som Vašu otázku zadal i vo FB skupine učiteliek MŠ od p. Lukáčovej:

Keďže máte SPgŠ pre materské škole, spĺňate v zmysle 437/2009 kvalifikáciu a odbornosť , máte VŠ II.stupňa iné ako požadované (smer vychovávateľstvo), patríte do PT9 ako nekvalifikovaná, nie v 8PT.
http://www.minedu.sk/data/USERDATA/ATEM … _do_PT.pdf

Mgr. Miroslav Sopko, viceprezident pre manažment a komunikáciu SKU

4

Dobry den p.Sopko,

chcem este povedat, ze nemam stredoskolske pedagogicke vzdelanie ale ekonomicke, obchodnu akademiu a vysokoskolke II.stupna (magisterske) - Vychovavatelstvo. Takze podla tabulky  by to malo byt Vš II. stupna - nekvalifikovaný   - 9. platova trieda? Dakujem za skore vyjadrenie.
S pozdravom Adrika

Naposledy upravil: Adrika (2012-03-20 17:55:39)

Thumbs up Thumbs down

5

Dobrý deň,
     prosím o  odbornú radu resp. zaujatie stanoviska vo veci priznaniu kreditov na základe vykonania štátnej jazykovej skúšky z cudzieho jazyka.
     Mám ukončené vysokoškolské vzdelanie v odbore : učiteľstvo pre 1. stupeň ZŠ, učiteľstvo špeciálnych škôl, špecializácia sluchovo postihutí. V júni 2007 som vykonala štátnu jazykovú skúšku z cudzieho jazyka. V tom čase som nemala dostatočný počet rokov pedagogickej praxe, a tak som za ňu nezískala 1. atestáciu.
   Od 4.11. 2001 do 29.6. 2007 som  bola zaradená do kariérovej pozície- pedagogický zamestnanec. Z tohto obdobia sa mi započítavajú 4,5 roka pedagogickej praxe. Počas tohto obdobia som vystriedala niekoľko pracovných pozícií- Rok som pracovala ako učiteľka anglického jazyka na základnej škole a súčasne na čiastočný úväzok ako učiteľka anglického jazyka v Detskom diagnostickom centre. Ďalej  som pracovala ako učiteľka na 1. stupni ZŠ +  časť úväzku (10 hod/ týždenne) som pracovala ako škol.špeciálny pedagóg. Jeden rok som pracovala ako učiteľka v triede pre mimoriadne nadané deti pri bežnej ŽŠ.
   Od sept. 2011 pracujem na plný úväzok ako škol. špec. pedagóg. Bola som preradená  do kariér. pozície samostatný odborný zamestnanec.

Chcela by som  požiadať o priznanie kreditov na základe vykonania vyššie spomínanej štátnej jazykovej skúšky a dať si žiadosť o vykonanie 1. atestácie . Akým spôsobom mi bude započítavaná prax? V prípade uznania jazykovej skúšky je potrebná  minimálne 3- ročná odborný prax. Je možné, aby mi  spomínané obdobie 4.11.2007- 29.6.2007, bolo započítané súčasne ako pedagogická a aj ako  odborná prax, napriek tomu, že som bola v kariér. pozícii pedagogický zamestnanec?? Som presvedčená, že obdobie mojej pedagogickej praxe bolo rovnako obdobím získavania odbornej praxe. Zákon 390/2011 takúto situáciu nerieši. Je, v mojom prípade, možné uznanie štátnej jazykovej skúšky za účelom priznania kreditov????

Ďakujem veľmi pekne za odpoveď

Mgr. Viera Krištofíková

Thumbs up Thumbs down