1

Téma: Vzdelávanie učiteľov

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné zúčastňovať sa kreditových školení organizovaných MPC, pokiaľ nemám súhlas riaditeľa školy (na prihláškach sa to vyžaduje, a tak mám pocit, že pokiaľ riaditeľ nie je naklonený vzdelávaniu svojich podriadených, nemám žiadnu šancu niekde sa posunúť ani odborne, ani platovo.)
Ďakujem za odpoveď.

Thumbs up Thumbs down

2

Re: Vzdelávanie učiteľov

lucinka2002 napísal(a):

Dobrý deň, chcem sa opýtať, či je možné zúčastňovať sa kreditových školení organizovaných MPC, pokiaľ nemám súhlas riaditeľa školy (na prihláškach sa to vyžaduje, a tak mám pocit, že pokiaľ riaditeľ nie je naklonený vzdelávaniu svojich podriadených, nemám žiadnu šancu niekde sa posunúť ani odborne, ani platovo.)
Ďakujem za odpoveď.

Súhlas riaditeľa nie je potrebný. MPC si však môže dodatočne vyžiadať potvrdenie, že ste zamestnankyňou danej školy, ale zatiaľ som sa nestretol s tým, že by to reálne aj chceli. POZOR!! Tento stav platí do 31. 12. 2011. Či bude platiť aj po prijatí novely zákona 317/2009 je v tejto chvíli neisté.

Mgr. Ivan Dudáš, viceprezident SKU

Thumbs up Thumbs down

3

Dobrý deň!
Dnes som sa konečne dostala k registrácii do diskusie. Ale trvalo mi, kým som prišla na to, ako a kde napísať svoj príspevok. Mohlo by to byť na tejto stránke jednoduchšie ...  Ale o inom chcem: som členkou SKU a zaujala ma možnosť právnej ochrany. Chcem ju využiť, ale na stránke nie je uvedený postup, ani kontakt na kompetentnú osobu, ani formulár. Preto prosím o info. Veľmi ďakujem!
Táňa

Thumbs up Thumbs down

Prosím Vás o radu. Som učireľkou v špeciálnej triede A variant pre mentálne postihnutých žiakov. Mám prvú atestáciu, ktorá nebola náhradou  a rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky pre mentálne postihnutých žiakov ukončené v roku 2007.  Podľa nových zmien v zákone 317/2009 podľa bodu 7 za rozširujúce vzdelanie môže mi byť priznaných 60 kreditov na vykonanie 2. atestácie? Prosím o vysvetlenie. Nové kolegyne, ktoré si urobili rozširujúce vzdelanie teraz to majú aj s kreditmi.

Naposledy upravil: Alena Ženčuchová (2011-11-15 14:41:21)

Thumbs up Thumbs down